Activiteitenagenda vanaf 14-3-2019

RTV Maas en Mergelland

_________________________________________________________________________________________________

Bezoek de Torenmolen in Gronsveld

Zaterdag 16 maart is de Torenmolen in Gronsveld voor het publiek te bezichtigen. In Nederland staan nog 5 toren molens. Dat maakt deze molen in Gronsveld zo bijzonder dat hij zelfs in de top 100 van Nederlandse UNESCO – monumenten staat. Vandaag de dag wordt er op vrijwillige basis graan gemalen. Torenmolen in Gronsveld is te bezichtigen tussen 11.00 uur en 4 uur in de namiddag.

________________________________________________________________________________________________

Opruimactie Maasoever Eijsden gaat niet door

De eerder aangekondigde actie Opruimen Maasoever Eijsden op zaterdag 16 maart om 13.00 uur gaat vanwege de hoge waterstand van de Maas niet door.  De verzamelplaats zou zijn het Meetstation van Rijkswaterstaat aan de Trichterweg in Eijsden. De opruimactie wordt nu verplaats naar zaterdag 30 maart a.s. Aanmelden kan via eijsdenmargratencleanup@gmail.com Iedereen is van harte welkom. Voor meer info kijk ook op www.eijdenmargratencleanup.nl

______________________________________________________________________________________________

Excursie in voormalig Hoofdkwartier NATO in Cannerberg

De Stichting Het Limburgs Landschap organiseert een excursie op zaterdag 16 en zondag 17 maart van 14.00 tot 16.00 uur in het voormalig Hoofdkwartier van de NATO in de Cannerberg. Tijdens de excursie ervaart u wat zich in de tijd van de Koude Oorlog heeft afgespeeld in dit deel van de Boschberggroeve aan de Cannerweg in Maastricht. De kosten bedragen € 6,00 per persoon. Zorg voor goed schoeisel en warme kleding. Kinderen vanaf 12 jaar mogen alleen mee onder begeleiding Aanmelden is verplicht ga hiervoor naar de site van het Limburgs Landschap.

_______________________________________________________________________________________________

Lammer wandeltocht 2019 in Margraten

Zondag 17 maart organiseert Wandelvrienden Termaar 93 haar jaarlijks terugkerende Lammer wandeltocht. De te lopen afstanden zijn de 8,12,15, 22 of de 30 km. Inschrijven kan afhankelijk van de te lopen afstanden tussen 7.00 en 14.00 uur bij Café ’t Flaterke Sprinkstraat 59 in Margraten. Voor meer informatie bel 045-5491932 of kijk op de website www.wandelvriendentermaar.nl

________________________________________________________________________________________________

Brocante – Rommelmarkt in Eijsden

Zondag 17 maart is er weer een gezellige rommelmarkt in het Cultureel Centrum aan de Breusterstraat 23 te Eijsden. Voor veel liefhebbers, maar ook voor de leek zal het beslist de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen aan dit kleurrijk gebeuren. Ook kunt u genieten van een kopje koffie met vlaai en of wafels.  De entree is gratis. Voor meer info bel Sjeng Dassen, coördinator markten, telnr. 0613938432 of kijk op de site van Sainte Cecile.

________________________________________________________________________________________________

Heuvelland Cinema Wittem presenteert de film “The First Man”

Zondagavond 17 maart wordt in de kloosterbibliotheek van Witten gepresenteerd de historische dramafilm “The First Man”. Een film uit het jaar 2018. De Gerarduszaal in de kloosterbibliotheek gaat open om 19.30 uur en voorstelling start om 20.00 uur. Voor het reserveren of bestellen van kaarten kijk op de site www.heuvellandcinema.nl

_________________________________________________________________________________________________

Koffieconcert in Banholt

Zondag 17 maart organiseert de Koninklijk Erkende Harmonie Amicitia uit Banholt een mooi koffieconcert in de Harmoniezaal gelegen aan de Bredeweg 25 in Banholt. Tijdens dit concert dat om 11.00 uur start treedt naast het eigen Harmonieorkest ook Harmonie Diligentia uit Eckelrade op. Harmonie Amicitia zal om 11.00 uur beginnen en Harmonie Diligentia start om 11.45 uur. De zaal gaat open om 10.30 uur en de toegang is gratis.

__________________________________________________________________________________________________

Lentewandeling in de Dellen en het Meerssenerbroek

Op zondag 17 maart organiseert de St. Het Limburgs Landschap een 2 uur durende lentewandeling genaamd “ontluikend voorjaar” in de Dellen en het Meerssenerbroek o.l.v. een Geuldalgids . De wandeling die voor iedereen vrij toegankelijk is start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Restaurant Pannenkoekhuis “de Nachtegaal” Gemeentebroek 6 te Meerssen. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden voor deze wandeling is niet nodig. Voor meer info zie de site van de St. Limburgs Landschap.

__________________________________________________________________________________________________

Midweekwandeltocht in Gulpen

Wandelsportvereniging de Veldlopers uit Gulpen organiseert al vanaf het jaar 2002 de Midweek wandeltochten. De 2de  tocht van 2019 vindt plaats op woensdag 20 maart. Dit zijn ideale tochten voor iedereen die op zoek is naar een leuk uitje op een doordeweekse dag.  De te lopen afstanden zijn de 5, 10 of 15 km. Gestart kan worden tussen 8.00 uur en 15.00 uur vanaf café de Paddock  gelegen  aan de Dorpsstraat 13 te Gulpen. Voor meer info kijk op de site www.veldlopersgulpen.nl

_________________________________________________________________________________________________

Drumbandfestival in Mheer

Op vrijdag 22 maart organiseert de Koninklijke Harmonie St. Caecila uit Mheer het jaarlijkse drumbandtreffen  van de muziekfederatie Limburg Zuid West. Het drumbandfestival vindt plaats in de Harmoniezaal aan de Dorpsstraat 1 in Mheer. Gestart wordt om 18.30 uur. De toegang is gratis. De deelnemende drumbands komen uit Bemelen, Mheer, Noorbeek, Banholt, Cadier en Keer en Sint Geertruid. De resultaten worden rond 22.45 uur bekend gemaakt.

_________________________________________________________________________________________________

Kijk op het analoge kanaal 22+ of

het digitale kanaal 43 van TV Maas en Mergelland

of op de website www.rtvmenm.nl
om véél van deze activiteiten nog eens na te lezen.

Meer informatie over de programma’s van

Radio en TV Maas en Mergelland

kunt u elke week lezen in het parochieblaadje

“Oet de Riestepot” en het weekblad “De Etalage”

Wilt u ook genoemd worden in deze activiteitenagenda dan kunt u zich wenden tot:

Maas en Mergelland
Postbus 16  6269 ZG Margraten

of mailen naar:

REDACTIE@RTVMENM.NL

Deze activiteitenagenda is samengesteld door

Jo Heidendal