Activiteitenagenda vanaf 24-1-2019

RTV Maas en Mergelland

____________________________________________________________________________________________

Grote Zitting en Prinsenproclamatie CV De Klèèflep

Zaterdag 26 januari is in de Hoftempel de zaal van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden aanvang 19.30 uur de grote zitting en Prinsenproclamatie van CV De Klèèflep. Ook wordt de 51ste Gouwe Cramignon uitgereikt aan Jaap van Deurzen. Verder treedt op Dansmarietje Joyce en wordt er muziek gemaakt door Eric Ghelen, Frans Croonenberg, Ziesjoem, de Shakin DJ’s en Party Kryner. De toegang is gratis.

_____________________________________________________________________________________________

Winterconcert in Vaals

Zondag 27 januari verzorgt het “Neue Orchester Aachen” o.l.v. de in Chili geboren Felipe Canales een winterconcert in de Kopermolen in Vaals. Het programma is geheel gewijd aan Franse componisten. Stukken van Fauré, Debussy en Ravel staan op het programma evenzo als melodieën van de Franse chansons van Edith Piaf, Charles Aznavour en Georges Brassens. Het concert start om 17.00 uur. De entree is gratis maar een vrije gave is welkom.

______________________________________________________________________________________________

Hierezitting in Margraten

Zondag 27 januari is er bij Café ’t Flaterke gelegen aan de Sprinkstraat in Margraten de Hierezitting. Optreden zullen er o.a. Sjeng Sjer & de Sjele , Frans Theunisz en duo X Elle. Het thema van de zitting is “Sportdag”. De zitting start om 11.11 uur en de deuren gaan al om half 11 open. De dames zijn welkom vanaf 16.11 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten € 10 ,- aan de kassa € 12,50

_______________________________________________________________________________________________

Lezing over de historie van Schutterijen in Wittem

Dinsdag 29 januari vertelt de historicus en schutterijkenner Luc Wolters op een boeiende wijze over het ontstaan, de ontwikkeling en de huidige rol van de schutterijen in ons Limburgse land. De lezing begint om 20.00 uur en de entree is € 7. Afhankelijk van de belangstelling vindt de avond plaats in de Kloosterbibliotheek of in een van de zalen van Klooster Wittem. Kaartjes reserveren kan bij Jef Brauers, liefst per mail: jbrauers@ziggo.nl of anders bel 06-10212183.

_______________________________________________________________________________________________

Sint Brigida  pelgrimswandeling van Wittem naar Noorbeek

Vrijdag 1 februari organiseert de stichting Pelgrimswegen & Voetpaden een wandeling vanaf de bedevaartsplaats Wittem naar de Ierse volksheilige St Brigida in Noorbeek. Gestart wordt vanuit de St. Gerarduskapel in Wittem om 7.00 uur en via Gulpen en Ingber voert de wandeling naar Margraten alwaar om 9.00 uur in de kerk van Margraten een korte bezinning plaats vindt. Hierna wordt de wandeling voortgezet naar Noorbeek. Daar vindt om 11.00 uur een H. Mis plaats. Voor meer info over deze pelgrimswandeling kijk op de website www.spvlimburg.nl

_______________________________________________________________________________________________

Bezoek de Torenmolen in Gronsveld

Zaterdag 2 februari is de Torenmolen in Gronsveld voor het publiek te bezichtigen. In Nederland staan nog 5 toren molens. Dat maakt deze molen in Gronsveld zo bijzonder dat hij zelfs in de top 100 van Nederlandse UNESCO – monumenten staat. Vandaag de dag wordt er op vrijwillige basis graan gemalen. Torenmolen in Gronsveld is te bezichtigen tussen 11.00 uur en 4 uur in de namiddag.

_______________________________________________________________________________________________

Openstelling Documentatiecentrum Heemkunde Vereniging Margraten

Op zaterdagmorgen 2 februari van 10.00 tot 12.00 uur is het archief van de Heemkunde Vereniging Margraten voor bezoekers geopend. U bent van harte welkom om te ontdekken wat in het archief zoal te vinden is en om gezellig te praten over vroeger. U vindt de Heemkunde vereniging Margraten in het kantoor van de Aw Veiling aan de Rijksweg te Margraten. De toegang is gratis.

_______________________________________________________________________________________________

Klassiek Concert in Ursulinenconvent in Eijsden

Onder de naam “Excellent Concerten” is in het Ursulinenconvent in Eijsden op zondag 3 februari een optreden van de Zwitserse pianiste Beatrice Berrut. Zij brengt werken van de componisten Wagner, Mahler, Bach en Liszt. Het concert start om 15.00 uur. Voor meer informatie en of reserveringen bel 043-408 5838 of mail info@petercaelen.com

_______________________________________________________________________________________________

Kijk op het analoge kanaal 22+ of

het digitale kanaal 43 van TV Maas en Mergelland

of op de website www.rtvmenm.nl
om véél van deze activiteiten nog eens na te lezen.

Meer informatie over de programma’s van

Radio en TV Maas en Mergelland

kunt u elke week lezen in het parochieblaadje

“Oet de Riestepot” en het weekblad “De Etalage”

Wilt u ook genoemd worden in deze activiteitenagenda dan kunt u zich wenden tot:

Maas en Mergelland
Postbus 16  6269 ZG Margraten

of mailen naar:

REDACTIE@RTVMENM.NL

Deze activiteitenagenda is samengesteld door

Jo Heidendal