IMAG0325

Going Underground verwijst naar het onder de grond graven naar mergel en het graven naar kolen in de mijnen nauw verbonden met Limburg en het Mergelland.

Het wordt uitgezonden elke maandagavond tussen 21.00 en 23.00 uur op Maas en Mergelland

In het geval van mijn programma graaf ik naar de diepere verhalen achter de muziek en probeer muziek te draaien die je niet vaak op de radio zal horen.

Door mijn beroep als verkoper in een cd/dvd winkel zit ik bij de bron en kan de trends in de muziek goed in de gaten houden. Door mijn lange ervaring als dj heb ik veel feeling met muziek.

Ik wil  mensen op de hoogte houden van nieuwe trends en bewegingen in de muziek. Omdat ik een groot muziekliefhebber ben heb ik een zeer omvangrijke platenverzameling en ben ik vooral een vinylfreak. Ik vind het daarom ook niet erg als platen tijdens de uitzending kraken.

Omdat mijn collectie zeer breed is komen veel stromingen aan bod in GOING UNDERGROUND en draai ik meestal Live! wat betekend dat tijdens de uitzending door verzoekjes of de actualiteit de playlist compleet kan veranderen.

De uitzendingen hebben ook een nostalgisch gehalte omdat ik bij wijze van spreken, gewoon een plaat uit mijn platenkast trek en denk oh ja die heb ik allang niet meer gehoord en dan draai ik daar 1 of meerdere nummers van. Daarnaast draai ik  de platen die me in die week het meest aanspreken, dat kan oude of nieuwe muziek zijn. Ik wil me niet binden aan een genre want ik wil zo breed mogelijk draaien en in principe moet alles kunnen. Ik wil van dat hokjes gedoe af.

Ik wil mensen laten horen dat er nog meer muziek is dan de top 40 en al die commerciële ellende die dagelijks via andere kanalen voorbij komt. Ik probeer de platen ook van begin tot einde te draaien zodat downloaden eigenlijk overbodig wordt. Misschien ken je die verhalen wel van vroeger dat iedereen klaar zat met zijn cassette recorder bij de radio om zo snel als een plaat begon zijn opnameknop in te drukken, zo’n sfeer wil ik met GOING UNDERGROUND oproepen. Ik kondig de platen ook altijd af en aan zodat men weet welke plaat er gedraaid wordt. Vragen hierover kun je altijd mailen of doorbellen.

De muziek, dat is wat telt bij dit programma en de variatie dat is de kracht van het programma. Mailen kan naar jogilissen@rtvmenm.nl

Verder wil ik mijn luisteraars bij het programma betrekken en nodig ik hen af en toe in de studio uit. Daar kunnen ze dan commentaar geven op een door hun zelf samengestelde playlist.

Mijn grote voorbeelden als radio dj’s zijn  John Peel en Felix Meurders.

Dus heb je zin in iets meer variatie luister dan iedere maandag van 21.00 uur tot 23.00 naar GOING UNDERGROUND.