Klassieke muziek

Iedere zondagmorgen van 9 uur tot half 11 is er bij Maas en Mergelland het klassieke programma Klassiek Rustiek gepresenteerd door Jo Heidendal. Hij is ook verantwoordelijk voor de muziekkeuze en de techniek. Het is een programma met licht verteerbare prettig in het gehoor liggende instrumentale alsook vocale klassieke muziek Het is best mogelijk dat u op deze muziek rustig kunt wakker worden of zelfs weer kunt wegdromen.

Naast de gevarieerde muziek die u hoort krijgt u ook van tijd tot tijd informatie over bekende componisten zoals o.a. Bach, Vivaldi, Haydn, Beethoven en Mozart maar ook over minder bekende componisten zoals o.a. Dittersdorf, Sondheim, Copland en Dussek.

Een hele symfonie of sinfonia maar ook gedeelten daarvan zijn te beluisteren. Een sonate of een ouverture of een klarinet of hoboconcert of gedeelten daarvan of een viool of celloconcert zelfs een balade, aria of een chanson komen voorbij. Het belangrijkste is dat de muziek prettig in het gehoor ligt.

Ook is in het programma aandacht voor klassieke concerten in de regio en ook regionale orkesten zoals het Limburgs Symfonie Orkest of André Rieu en zijn Johann Straussorkest of de Limburgse sopraan Wendy Kokkelkoren.

Maar ook populaire muziek in een klassiek jasje gestoken zoals muziek van Enya of the Eagles vertolkt door het London Symfonieorkest maakt onderdeel uit van de gevarieerde muziek die iedere zondagmorgen van 9 uur tot even voor half 11 is te horen bij Maas en Mergelland. Daarna start Jo de H. Mis in die rechtstreeks wordt uitgezonden vanuit de H. Margaritakerk in Margraten.