Deze week (tot maandagavond) op TV Maas en Mergelland: Ziggo kanaal 43 (digitaal) of 22+ (analoog) op de even uren.

Loop met je dokter

Op 29 september wordt door Health Foundation Limburg en o.a. het Maastricht UMC+ voor de tiende keer  ‘Loop met je Dokter’ georganiseerd. Wandel met je eigen cardioloog, hart-chirurg of huisarts door het Limburgse landschap. Doel is om naast een mooie en gezellige dag in de natuur ook geld in te zamelen voor onderzoek naar hartziektes. Ineke Bos praat met prof. dr. Harry Crijns, hoofd van de afdeling cardiologie van het Maastricht UMC+ over dit bijzondere en succesvolle evenement. Inschrijven is nog mogelijk.

Kasteel Oost en zijn kunstenaars

In september kunnen belangstellenden een bijzondere verkoop expositie van werken uit de privé-collectie van Jopie en Teun Roosenburg, de voormalige bewoners van het kasteel in Oost-Maarland,  bezichtigen. De Stichting Petrus Wolfs heeft in de lokale supermarkt een mooie tentoonstelling ingericht die nog tot en met 22 september is te bekijken. TV Maas en Mergelland nam er ook een kijkje. 

LVK Logo

De onthulling van het LVK log 2018

Herdenking bevrijding Noorbeek

Op 12 september vond in Noorbeek de jaarlijkse herdenking plaats van de bevrijding in 1944. Roger Pricken vertelt over de geschiedenis van deze ceremonie én over de plannen voor 2019 als herdacht wordt dat Noorbeek 75 jaar geleden is bevrijd.

Terugblik Ceremonie Belgisch Verzetsmonument Cadier en Keer

Op zondag 9 september vond de jaarlijkse herdenkingsceremonie plaats bij het Belgisch Verzetsmonument aan de Pater Kustersweg in Cadier en Keer. In 1948 werd het monument onthuld, dit jaar 70 jaar geleden. U ziet een impressie van deze herdenking.

Plateauplaat:

Patrick Roger – ‘Same mit dich’

Uitzending gemist

Hebt u een uitzending van TV Maas en Mergelland gemist of kunt u ons niet ontvangen, dan kunt u onze uitzendingen toch bekijken via onze website:

www.rtvmenm.nl – uitzending gemist  of via Youtube/rtv maas en mergelland.

RTV Maas en Mergelland op Facebook en Twitter

Facebook         :           facebook.com/RTV-Maas-en-Mergelland

Twitter              :           @rtvmenm