Vanaf maandagavond 19 november op TV Maas en Mergelland en Omroep Krijtland

(op de even uren)

Het Limburgs Sinterklaasjournaal

De komende tijd zenden wij op speciale uren voor de kleintjes afleveringen uit van het Limburgs Sinterklaasjournaal. Deze week is dat op 19, 21 en 23 november om 17.30 uur

Verder zenden wij naar verwachting in de week van 19 november de volgende items uit waarbij de mogelijkheid bestaat dat daar in de loop van de week nog items aan worden toegevoegd.

Een keizer die bijna niemand wilde

Honderd jaar geleden eindigt de Eerste Wereldoorlog. Keizer Wilhelm de Tweede vlucht naar Nederland. Dit feit wordt overal in de grensregio herdacht. Ook in Eijsden, waar de keizer op 11 november 1918 bij het station aankomt en asiel aanvraagt.

Genog is genog

20 Oktober nam Saskia Theunisz afscheid van het carnavalslied in Eijsden. In een geweldige sfeer met fans, vrienden en collega-artiesten, ging het dak eraf. Rolf Hendriks en Hans Dodemont hadden de eer hier een mooie reportage van te maken.

Het Appellied

Tijdens het schoolontbijt met burgemeester Akkermans en wethouder Piatek presenteerde de zingende fruitteler, Wim Notermans, het Appellied. De leerlingen van groep 8 van basisschool De Cramignon uit Eijsden, vrolijkten het geheel op met een vlotte dans onder aanvoering van Thera Peeters.

Uit de serie Ambachten: stroop maken

Mart Vandewall uit Eckelrade maakt al jaren op ambachtelijke, biologische wijze stroop van appels en peren. In deze tijd van het jaar heeft hij het er maar druk mee.

 Plateauplaat:

Jo Smeets – ‘Coalmine memories’

Uitzending gemist

Hebt u een TV-uitzending van TV Maas en Mergelland/Omroep Krijtland gemist of kunt u ons niet ontvangen, dan kunt u onze uitzendingen toch bekijken via onze website:

www.rtvmenm.nl – uitzending gemist  of via Youtube/rtv maas en mergelland.

Facebook en Twitter

Facebook         :           facebook.com/RTV-Maas-en-Mergelland

facebook.com/OmroepKrijtland

Twitter              :           @rtvmenm