Donderdagmiddag 22 november werd in Eetcafé de Kwizzenjèr te Gronsveld het mediacontract getekend door de voorzitter van de Stichting 400 jaar Schutterij Gronsveld Luud Mesters en omroep manager Gerardo Dreessen van RTV Maas en Mergelland.

De stichting 400 jaar Schutterij van Gronsveld organiseert in 2019 het jubileumprogramma in verband met het 400 jarig bestaan van de Koninklijke Schutterij St. Sebastianus uit Gronsveld.

 

Gerardo Dreessen: RTV Mergelland zal via radio, tv en kabelkrant gedurende het Jubileumjaar ruime aandacht schenken aan de vele activiteiten! Wij hopen door deze samenwerking een mooie bijdrage te leveren aan het welslagen van het feest van deze unieke schutterij.

 

Luud Mesters: De Stichting 400 jaar Schutterij Gronsveld is bijzonder verheugd met de samenwerking. Door deze samenwerking kunnen we het hele Heuvelland van Eijsden t/m Vaals uitgebreid informeren over dit unieke jubileumfeest! Hiermee kunnen we ons thema: Ontvangen, koesteren en doorgeven van het culturele erfgoed op een prachtige manier uitdragen.

 

Belangrijke datums in 2019 zijn:

Paasmaandag 22 april is de algemene jubileumvergadering,

Vrijdag 31 mei toneelvoorstelling door Grueles over het ontstaan en de oprichting van de schutterij.

Vrijdag 7 juni, zaterdag 8 juni en pinksterzondag 9 juni is het jubileumfeest, dat op grootse wijze  gevierd zal worden. De komende maanden zullen wij u uitgebreid hierover informeren.

Op 23, 24 en 25 Juni wordt Bronk gevierd die ook in het teken staat van het 400 jarig bestaan.